• Vrijeme održavanja

  Radionica će se održati od 11.04. do 14.04.
  u popodnevnim satima (16h do 20h).

 • Mjesto održavanja

  Prostorije Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva

O radionici

S obzirom na veliku zainteresiranost za tehnologiju blockchain, odlučili smo organizirati radionicu na kojoj bismo primili 40 visoko motiviranih, zainteresiranih i proaktivnih studenata. Nakon niza edukativnih predavanja koje će održati naši brojni predavači sa fakulteta i iz industrije, studenti će se okušati u samostalnom programiranju na blockchain platformi Ethereum unutar praktičnog dijela radionice koje će predvoditi tvrtka Degordian te izrađivanju decentralizirane aplikacije na Ethereum platformi. Nakon teorijskih predavanja i praktične radionice sudionici će imati priliku sudjelovati na natjecanju pod pokroviteljstvom tvrtke Electrocoin u kojemu će moći iskazati stečena znanja te se natjecati za bogate nagrade.

Prijave za radionicu otvorene su na ovoj stranici od 14.3. do 28.3.
Predavanja će biti otvorenog tipa što znači da im možete pristupiti SVI čak i bez prijave, dok će Vam za prisustvovanje na praktičnom dijelu radionice i natjecanju biti potrebna prijava.

Zašto radionica o blockchainu?

S blockchain tehnologijom možemo zamisliti svijet u kojem su ugovori i programski kod ugrađeni u digitalne zapise i pohranjeni u transparentnim, raspodijeljenim bazama podataka gdje su zaštićeni od brisanja i manipulacije.
Svaki ugovor, proces, zadatak i svako plaćanje imali bi digitalni zapis i potpis koji bi mogli identificirati, potvrditi, pohraniti i dijeliti. Posrednici možda više nisu potrebni. Pojedinci, organizacije, strojevi i algoritmi slobodno bi mogli komunicirati i djelovati s vrlo malo trenja. Ovo je ogromni potencijal blockchaina.

Za još informacija o radionici posjetite našu Facebook, Instagram ili LinkedIn stranicu.

EESTEC radionice u brojkama

 • 1000

  Polaznika

 • 350

  Godišnjih prijava

 • 34

  Radionice

 • 1

  Rektorova nagrada

Organizacijski odbor

 • Alen Hrga

  Alen Hrga

  Glavni koordinator

  Motivacija za organizaciju ove radionice je podijeliti vlastiti entuzijazam i zanimanje za blockchain tehnologiju sa studentima koje zanima tehnička strana o kojoj još možda nisu imali priliku naučiti. Ova radionica je izvrsna prilika za sve studente koji su proaktivni i žele naučiti nešto više od onoga što su obavezni proći na fakultetu.

 • Anton Filipović

  Anton Filipović

  Koordinator za logistiku

  Blockchain kao tehnologija je zbog svoje inovativnosti zaista našla mnoge primjene, od medicine, preko osiguravanja autorskih prava pa sve do bankarstva, no kako bi se svi navedeni use case-i realizirali, nužno je poznavati tehničku pozadinu, a ova radionica je savršena prilika za sljedeći korak prema razumijevanju blockchain tehnologije.

 • Hana Horetzky

  Hana Horetzky

  PR koordinator

  O blockchainu se u zadnje vrijeme puno piše i puno govori no većina ljudi zapravo ne razumije što se dešava u pozadini tehnologije, a poznavanje istoga je nužno kako bismo tehnologiju mogli i ispravno primjeniti. Zato nam se pridruži na radionici i budi korak ispred drugih.

 • Krešimir Ostović

  Krešimir Ostović

  FR koordinator

  Blockchain je tema o kojoj se mnogo u zadnje vrijeme priča. Kako sam i sam imao doticaja s tom tematikom te smatram da nam blockchain može pomoći u određenim segmentima, odlučio sam se na organizaciju ove radionice. Nadam se da ćemo radionicom demistificirati blockchain kao buzzword te poučiti druge ovoj novoj tehnologiji.

O pokroviteljima

Electrocoin je prvi hrvatski startup koji se bavi Bitcoinom i kriptovalutama, a da je regulatorno potpuno uredio svoje poslovanje. Osnivači najbrže rastućeg hrvatskog fintech startupa, kojem je temeljno poslovanje trgovanje, Bitcoinom nisu tipični hrvatski poduzetnici. Nikola Škorić i Marin Maržić, nuklearni inženjer i stručnjak za računalnu sigurnost, diplomirani su ferovci koji čine neobičan poslovni duo.Electrocoin je tvrtka koji stoja iza Bitcoin-mjenjačnice.hr, a u Hrvatskoj je postao tržišni lider zahvaljujući tome što građanima i tvrtkama izdaje račun za svaku kupnju. O uspješnosti tvrtke govori činjenica da hrvatski startup Electrocoin ove godine cilja prihod od 250 milijuna tj. četvrt milijarde kuna.
Upoznajte jednog od naših partnera! Iryo je slovenski blockchain startup usmjeren na unaprjeđenje uloge tehnologije u zdravstvu. Tvrtka stvara novu globalnu mrežu zdravstvene zaštite koja donosi poboljšano i redefinirano korisničko iskustvo pacijentima, zdravstvenim djelatnicima, rukovoditeljima i istraživačkom osoblju. Usvajanjem openEHR medicinskih standarda i open-source pristupa, Iryo u potpunosti rješava pitanje interoperabilnosti u IT podršci u zdravstvu. Mreža Iryo je prva globalizirana zdravstvena ekonomija temeljena na blockchainu koja je izgrađena na decentralizaciji pristupa medicinskim zapisima. Korištenje javne blockchain tehnologije omogućit će mreži usvajanje distribuiranog popisa za kontrolu pristupa (sprječavanje internih ranjivosti prisutnih u svim centraliziranim sustavima) te pružanje nepromjenjivosti podataka putem digitalnog fingerprintinga Mreža će označiti početak nove ere za medicinska istraživanja. Pacijenti će sada imati mogućnost anonimno dijeliti svoju medicinsku povijest s istraživačima u zamjenu za Iryo tokene koji se tada mogu koristiti za plaćanje medicinskih usluga.

Iskustva sudionika naših radionica

Pokrovitelji radionice