• Vrijeme održavanja

  Radionica će se održati od 21.05. do 05.06. u popodnevnim satima (16h do 20h).
  Prijave su otvorene do 11.05. u 23:59 .
  Predavanje se neće održavati od 31.05. do 03.06. zbog produženog vikenda.

 • Mjesto održavanja

  Prostorije Fakulteta elektrotehnike i računarstva

 • Broj sudionika

  Na radionicu se prima 30 studenata s interesom u području ugradbenih računalnih sustava.

 • O radionici

  ŠTO JE WES?
  Workshop on Embedded Systems (WES) je besplatna stručna radionica koju organizira studentska udruga EESTEC LC Zagreb. Ovo je treće izdanje radionice. Na radionici ćemo se baviti ugradbenim računalnim sustavima koji se nalaze u širokom spektru uređaja, a ovogodišnja tema je OpenWrt embedded Linux distribucija i kontejnerske tehnologije. Studenti će se susresti s problematikom s kojom se inženjeri susreću u praksi, nadograditi svoje teorijsko znanje i usavršiti se na praktičnom zadatku kako bi se što bolje spremili za rad u stvarnoj okolini.
 • ŠTO NUDI RADIONICA?
  Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. U prvom tjednu profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i inženjeri iz partnerskih tvrtki će održati predavanja tematskog sadržaja prilagođenog za rješavanje projektnog zadatka, pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji. U praktičnom dijelu studenti će pokušati primijeniti stečena znanja kako bi došli do rješenja zadatka, koji će postaviti ovogodišnji platinum partner radionice - Sartura. Studenti će sami isprobati kako pokrenuti i podesiti development sustav za uporabu. Unutar pokrenutog sustava okušat će se u dostupnim alatima kao i pokretanju i konfiguriranju LXC kontejnera prema datim zadatcima.
  Svi sudionici dobit će certifikat o sudjelovanju na radionici koji će biti izvrsna nadopuna životopisu, a najuspješnije očekuju i nagrade.

ISKUSTVA SUDIONIKA RADIONICE

RADIONICA WES U BROJKAMA

ORGANIZACIJSKI ODBOR

 • Domagoj Hart

  Domagoj Hart

  Glavni koordinator

  Preko EESTEC-a sam upoznao brojne zanimljive ljude i stekao praktična znanja na radionicama te mi je to najveća motivacija pri organizaciji ove radionice. Embedded sustavi su neizbježan dio današnjice i prisutni su sve većem broju oko nas. Sudionici radionice će moći primijeniti i proširiti svoja znanja na stvarnom projektu i uživati radeći ono što vole. Siguran sam da će vještine rada u timu koje će sudionici steći tijekom radionice biti odlično iskustvo kao i nova znanja i prijateljstva.

 • Filip Serdarušić

  Filip Serdarušić

  FR koordinator

  Kao student 3. godine FER-a na smjeru elektroničko i računalno inženjerstvo odlučio sam se za organizaciju radionice o embedded sustavima, ponajviše iz razloga sto smatram kako su embedded sustavi neophodni za budućnost i razvoj tehnologije. Vještine stječene tijekom organizacije pomogle su mi u osobnom i profesionalnom razvoju. Kao koodrinator za prikupljanje sredstava nastojim povezati studente i industriju te približiti svakodnevne izazove koji se nađu na putu ka uspješnoj organizaciji projekata.

 • Matea Nikolac

  Matea Nikolac

  PR koordinator

  Motivaciju za sudjelovanje u organizaciji WES-a sam dobila nakon što sam i sama sudjelovala na EESTEC-ovoj radionici i na taj način stekla brojne lijepe uspomene, upoznala mnoštvo zanimljivih ljudi te se obogatila znanjem i vještinama koje su potrebne jednom studentu. Radionica o ugradbenim računalima se bavi aktualnom i popularnom tematikom, te će sudionicima dati priliku da rade u timu, pokažu svoje znanje i riješe praktični zadatak. Ako želite obogatiti svoj životopis i steći korisno iskustvo, prijavite se!

 • Kristijan Vidović

  Kristijan Vidović

  Koordinator za logistiku

  Ako ste tip osobe koja voli miješati hardware i softver, usprkos uvjeravanju prijatelja da vam neće biti dobro kasnije, onda je ovo radionica za vas! Kao prošlogodišnji sudionik WES-a dobio sam kvalitetno iskustvo koje mi je otvorilo vrata daljnjem unapređivanju. Zato dođite, zabavite se, pregorite koju LEDicu i pokažite svoje znanje.

 • O partneru

  Upoznajte glavnog partnera ovogodišnjeg WES-a! Sartura se bavi programiranjem, integracijama te konzultantskim uslugama u embedded industriji. Radi prvenstveno na Linux sustavima i OpenWrt platformi. Kroz međunarodne projekte surađuju sa startup tvrtkama i svjetski poznatim brendovima.
  SAZNAJ VIŠE

LOKACIJA

PARTNERI