Radionice

EESTEC LC Zagreb tijekom godine organizira brojne radionice s ciljem pružanja praktičnog iskustva zainteresiranim studentima koji se natječu u raznim područjima. Svi članovi udruge mogu se uključiti u organizaciju radionice.

PLC

Programmable Logic Controllers radionica bavi se projektiranjem sustava pomoću PLC-a i tehnikama programiranja u istome. Cilj ove radionice je razvijanje i nadogradnja teorijskih znanja te širenje interesa o PLC i automatizaciji te usavršavanje programiranja među studentima. Radionica je završila s 24-satnim natječajem (hackaton) na kojem su sudionici radili na danom zadatku vezanom uz odslušana predavanja na radionici.

Radionica se organizira već 3 godine za redom, a osvojila je Rektorovu nagradu u akademskoj godini 2021./2022.

Illuminative

Illuminative je radionica o razvoju mobilnih aplikacija. Cilj radionice bio je naučiti mlade ljude osnovna znanja i vještine koje pokrivaju proces mobilnog razvoja, implementaciju pozadinskih usluga (pristup podacima s API-jem), testiranje aplikacije na ciljanim uređajima i slično.

Radionica je sudionicima pružila priliku uvida u rad na stvarnim projektima te im je, kroz edukacijska predavanja o dizajnu i kodu, pomogla povezati kreativnost sa stečenim znanjem u izradi aplikacija.

Pobjednici Illuminative radionice

Blueprint

Blueprint je radionica na temu UI/UX (User Interface/User Experience) dizajna. Cilj radionice je naučiti sudionike osnovna znanja i vještine potrebne za razumijevanje i izradu prototipa responzivne web stranice korištenjem alata Figma.

Radionica je studentima pružila teorijsku podlogu popraćenu s praktičnim zadatkom u cilju što boljeg usavršavanja naučenog. Profesori Grafičkog fakulteta ocijenili su radove studenata i nagradili najbolje.

FrontEd

FrontEd je radionica na temu web developmenta koja je obuhvaćala programiranje u front-end i back-end tehnologijama.

FrontEd se održala tri godine za redom u rasponu od akademske godine 2020./2021. do 2022./2023. godine.

Radionica je osvojila Rektorovu nagradu u akademskoj godini 2020./2021.

DotGet

DotGet radionica nastavak je na FronEd radionicu. Radionica se bavi izradom mobilnih, web i desktop aplikacija .NET tehnologijama.

Ova je radionica studentima ponudila jedinstveno iskustvo jer su morali nadograditi postojeći kod. Naime, na početku radionice natjecatelji su dobili front-end dio aplikacije u React-u, a zadatak je bio izraditi sve funkcionalnosti back-end dijela te pretvoriti dobiveni kod u cjelovitu aplikaciju.

Kako bi i natjecatelji imali prilike i za kreativnost, dio bodova su mogli osvojiti tako da osmisle i dodaju vlastitu funkcionalnost u aplikaciju.

WES

Workshop on Embedded Systems (skraćeno WES) radionica je na temu ugradbenih računalnih sustava. WES je dio EESTEC-ove dugogodišnje tradicije organiziranja radionica te se održava već 9 godina za redom te je također jedna od najvećih studentskih radionica u Hrvatskoj.

Teorijsku podlogu prezentiranu na predavanjima, sudionici koriste na hackatonu; 24-satnom natjecanju na kojem rješavaju praktični zadatak čija je tematika povezana s odslušanim predavanjima.