• Koji je naš cilj?

  Dobri duh EESTEC-a je humanitarna akcija gdje će se prikupljati, popravljati i poklanjati računala obiteljima slabijeg imovinskog stanja i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

  Ideja je nastala kao rezultat naših želja da svima pružimo osnovnu informatičku pismenost.
  Kao studenti FER-a, svjesni smo koliko je informatička pismenost neophodna te koliko će njena važnost rasti u budućnosti.
  Podržavamo uvođenje informatike i robotike u škole, no kako bi djeca u potpunosti mogla razviti svoje informatičke vještine, potrebno im je osigurati resurse.
  Također, želimo im pružiti mogućnost informatičkog obrazovanja u obliku učenja programskih jezika koje bi moglo biti temelj njihove buduće karijere.

  Nadamo se kako će naš doprinos usmjeriti mlade generacije u smjeru STEM područja.
 • 5

  darovanih računala

 • 2

  sponzora

Čime se trenutno bavimo?

U fazi smo prikupljanja stolnih i prijenosnih računala te komponenata i perifernih uređaja poput monitora, miševa i tipkovnica. Također, stupamo u kontakt s obiteljima i domovima za nezbrinutu djecu.
Pozivamo sve fizičke i pravne osobe da se pridruže akciji i pomognu nam u ostvarenju cilja.
Ako imate staro računalo i opremu ili imate informacije o nekome kome je potrebno računalo, javite nam se!
Pozivamo vas da podijelite ovu vijest s članovima Vaše obitelji, prijateljima i kolegama.

Hvala što nam pomažete svijet učiniti boljim mjestom!

Sponzori i donatori

Humanitarna akcija

Ovo nije naša prva humanitarna akcija. Već sedam godina za redom EESTEC LC Zagreb u suradnji sa studentskim udrugama BEST, IEEE, eSTUDENT i KSET organizirao je božićnu humanitarnu akciju za one kojima je pomoć najpotrebnija.

Sve donacije prikupljene u sklopu humanitarne akcije idu u dobrotvorne svrhe te se daruju Dječjem domu Zagreb i za siromašne obitelji u potrebi. Puno studenata, profesora i asistenata FER-a pomoglo je svojim dobrovoljnim prilozima, a zauzvrat mogu su uzet kolačić, komad torte ili božićnu čestitku. Također, bilo je organizirano tradicionalno slikanje s Djedom Božićnjakom gdje se odmah moglo dobiti svoju fotografiju.
Facebook događaj

Što drugi kažu o nama?

Kontaktiraj nas