Iskoristite priliku!

Napravite iskorak od svakodnevice, korak u budućnost, pružite sami sebi šansu.

O radionici


FERSEC Challenge je besplatna stručna radionica koju u suradnji organizira studentska udruga EESTEC LC Zagreb koja će mladim budućim inženjerima proširiti znanje i pružiti uvid u problematiku područja informacijske sigurnosti. Radionica nudi mogućnost savladavanja znanja na području web sigurnosti, reverse engineering-a i razvoja exploita te rješavanja zadataka u opsegu radionice uz koje će studenti moći u potpunosti ovladati naučenim znanjem. U suradnju na ovom projektu uključen je i sam Fakultet elektrotehnike i računarstva .

Tko se može prijaviti?


Prijaviti se mogu svi studenti koji će do početka radionice imati potrebna osnovna predznanja. Ona uključuju znanja niže razine iz područja operacijskih sustava i programiranja u assembly-u (potrebno za reverse engineering i razvoj exploit-a) te znanja o računalnim mrežama i web-u (potrebno za naprednu web sigurnost). Ta predznanja su nužna kako bi studenti lakše pratili predavanja i kompetentnije pristupili natjecateljskom dijelu radionice.

Što nudi radionica?


Radionica traje od 5.4. do 14.4. 2019. godine i sastoji se od 2 dijela. Prvi dio činit će predavanja koja će držati profesori Fakulteta elektrotehnike i računarstva te predavači iz industrije. Kao drugi dio radionice, održat će se Capture The Flag (CTF) te King of the Hill(KotH) natjecanje u kojem će polaznici, organizirani u timove, moći provjeriti svoje novostečeno znanje. Svi sudionici dobit će certifikat o sudjelovanju na radionici koji će biti izvrsna nadopuna njihovom životopisu.

O CTF-u:


Natjecanje će biti održano u obliku tzv. Jeopardy-style CTF-a. Bit će ponuđen veći broj zadataka iz svih područja informacijske sigurnosti, uključujući reverse engineering, razvoj exploit-a, web sigurnost, kriptografiju i forenziku. Zadaci će nositi određeni broj bodova ovisno o njihovoj težini, a težine zadataka će biti u rasponu od laganih, koje bi polaznici mogli riješiti samo uz predznanje potrebno za sudjelovanje na radionici, do teških, koje će polaznici znati riješiti samo uz dobro savladavanje sadržaja radionice i dodatnu snalažljivost.

O KotH-u:


Kroz CTF timovi će moći naći šifru da bi prošli firewall do servera kojeg smo nazvali „King of the Hill“. Svakih sat vremena provjerit ćemo koji tim je u tom trenutku „King of the Hill“ odnosno koji tim upravlja serverom. Tamo će timovi moći pokazati sva svoja znanja o računalnoj sigurnosti, od hakiranja do izgradnje nove zaštite. A da bi natjecanje učinili zanimljivijim, svaka 3 sata ćemo ponovo pokrenuti KotH server i postaviti novu zaštitu.

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Želiš više informacija?

Posjetite našu Facebook stranicu.

PARTNERI