VRIJEME ODRŽAVANJA

Radionica se održala od 7. do 23. ožujka 2022. godine.

MJESTO ODRŽAVANJA

Prostorije Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

BROJ SUDIONIKA

Na radionicu je primljeno 48 sudionika od 92 zaprimljenih prijava.

RASPORED RADIONICE

OPĆENITO O RADIONICI

FrontEd je besplatna stručna radionica studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja je trajala dva tjedna i sudionici dobili priliku proširiti svoje znanje o web developmentu. Radionica se 2021. godine održala prvi puta i stekla veliku popularnost među studentima i zadobila rekordan broj prijava pa smo odlučili udovoljiti afinitetima studenata i ponovno ju organizirati.

Uzevši u obzir uspjeh prošlogodišnjeg izdanja radionice koje je nagrađeno Rektorovom nagradom što nam je bilo izrazito teško nadmašiti, odlučili smo uvesti neke novosti i tematski je prošiti na backend područje.  Također, bili smo prvi koji su radili intervjue sa firmama partnerima koje možete naći na našem instagram profilu.

KONCEPT RADIONICE

Radionica se sastojala od dva dijela – prvih deset radnih dana održana su predavanja o raznim temama iz svijeta frontend i backend programiranja, a posljednji vikend radionice studenti su imali priliku testirati stečeno znanje na 24-satnom hackathonu.

Predavanja su održana radnim danima u poslijepodnevnim satima na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uz profesore s FER-a, u redove predavača uvrstili smo i vrsne stručnjake iz firmi partnera koje su našim polaznicima prenijeli najnovije trendove. Kroz predavanja smo pripremili sudionike za 24-satni Hackathon – završni zadatak gdje su polaznici mogli pokazati stečeno znanje kroz radionicu.

HACKATHON

Priču smo, nakon dvotjednih predavanja, zaokružili 24-satnim Hackathonom u suorganizaciji sa Spanom koji je uložio ogroman trud u organizaciju cijelog Hackathona – osmislio zadatak, pružio polaznicima prostor za rješavanje, osigurao hranu i ugodnu atmosferu koja nas je držala budnima. Najvažnije od svega, osigurali su mentore koji su tijekom 24h bili dostupni za smjernice i pitanja oko kodiranja. Sudjelovalo je 8 timova od 5 studenata i na taj su način sudionici imali priliku raditi na kolegijalnosti, međusobnoj suradnji te povećanju radne discipline. Najbolja tri tima osvojila su i zaslužene nagrade.

Hackathon prvo mjesto

Hackathon drugo mjesto

Hackathon treće mjesto

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Nina je studentica druge godine FER-a, a za ovu poziciju nije se prijavila samo zato što studira računarstvo, već zato što uvijek želi isprobati nešto novo i na kvalitetan način provesti svoje studentske dane. U EESTEC je došla prije otprilike godinu dana sa željom da upozna nove ljude, a po dolasku je odmah postala vrijedan član FR tima, što ju je potaknulo da ode korak dalje i postane glavna organizatorica radionice čije je prošlogodišnje izdanje oborilo sve naše rekorde. O njezinim organizacijskim sposobnostima nema uopće smisla raspravljati - nema što nema zapisanog u njezinom planeru, dežurna je za rezerviranje učionica kako bi ekipa mogla na miru usvajati gradivo. Mislimo da je iz svega ovoga očito zašto je baš ona bila idealan kandidat za poziciju glavnog organizatora. Omiljeni način opuštanja joj je gledanje serija, druženje s prijateljima i, otkad je skužila da joj jako dobro ide, igranje društvenih igara. Osim toga, od djetinjstva se bavila plesom, a danas voli plesati po klubovima.

Antonio je student elektrotehnike na FER-u. Vrlo je svestran jer osim što se bavi FR-anjem u EESTEC-u, član je i FSB Racing Teama gdje zajedno s kolegama dizajnira i izrađuje formulu! Odvažio se prijaviti za FR koordinatora kako bi iskusio poslovni svijet i profesionalni odnos sa firmama u kojima danas/sutra može biti zaposlen. U budućnosti se vidi kao voditelj odjela neke tvrtke, a ovo mu je idealna prilika da nauči kako je to voditi i surađivati u timu. Vjerujemo da će mu ovo iskustvo u budućnosti biti korisno jer se u ulozi čvrstog lidera odlično snašao. Nije ni čudo da ga je FR pozicija najviše privukla zato što voli popratiti stanje tržišta dionica i kriptovaluta te pročitati koju knjigu o financijama i ulaganjima. U slobodno vrijeme voli otići u teretanu ili na plivanje, a čak ima i dozvolu za spasioca – ako odete s njim na bazene znate da ste u sigurnim rukama. Vikende voli provoditi aktivno u prirodi, a najdraže mu je, kaže, planinarenje na Sljeme.

Lara je studentica druge godine računarstva na FER-u i dolazi iz Varaždina. Odvažila se prijaviti za organizatoricu radionice kako bi iskušala što stoji iza virtualnog svijeta promocije na društvenim mrežama, nadogradila iskustvo rada u timu i stekla nove prijatelje. Vrlo je svestrana i aktivna osoba koja stalno traži nove izazove. Od malih nogu je voljela isprobavati različite sportske aktivnosti (na popisu ima svega - od suvremenog plesa do karatea i jahanja) od kojih se najviše posvetila rukometu. Sada u slobodno vrijeme najviše voli napraviti dobar trening u teretani ili na funkcionalnim treninzima isprobavati nove vratolomije. Kao što se da primijetiti, zaljubljenica je u adrenalin pa su joj najbolje provedeni vikendi oni kada osvaja planinarske vrhove.To joj, kaže, predstavlja najbolji odmor od obaveza i učenja. Uz to, voli putovati i upoznavati nove ljude – najbolje oboje u kombinaciji.

GALERIJA

ISKUSTVA SUDIONIKA NA RADIONICI

Ovaj komentar iskoristit ću za pohvaliti još jednom organizatore (te sve zaslužne za organizaciju). Iako vas hvale na sva zvona, u potpunosti ste zaslužili. Napravili ste puno kvalitetnog posla, stekli puno znanja i iskustva, uljepšali studiranje brojnim studentima, tvrtkama približili stavove studenata… Najvažnije od svega međusobno ste se zbližili, upoznali još puno ljudi, ostvarili uspomene za cijeli život te postali bolji vi, budite ponosni.
Svaka čast i samo tako nastavite!

Stvarno super projekt, koji se od prošle godine, dignuo još za bar dvije stepenice. Hackaton je bio na nivou organizacije da nemam riječi. Definitivno ću preporučiti i sljedeća izdanja prijateljima! 🙂

Zadatak je bio super, ostavljeno je dovoljno prostora za vlastite interpretacije te smo tako mogli dobiti puno različitih rješenja, a i upotrijebiti malo vlastite kreativnosti. Bio je jako lijepo rješiv u 24 sata(za one koji su znali, ups :)), a opet nije bio pretjerano lagan, ukratko, dobro je prilagođen polaznicima radionice ovakvog tipa. Obzirom da smo mi ekipa gdje su bili brojniji ljubitelji backenda, zadatak je malo više bio orijentiran prema frontendu.
Što se tiče mentora, ma za poželit’. Bili su na raspolaganju cijelo vrijeme te uvijek spremni pomoći, a kad ni oni sami ne bi znali kako spasiti napravljeno, stajali bi pored i navijali da ipak uspijemo izvući neki zaključak.

Najdraže mi je bilo predavanje CROZ-a koji je uzeo jako individualistički pristup i stavio nas u sitne grupice koju osoba vodi kroz cijeli kôd projekta. Vidjeti sve dijelove backenda i što točno koji dio radi je super, ali stvarno mi je drago što za svaki dio je trebalo malo “nadograditi” prema uputama TODO komentara gdje se odmah i vidi primjena svakog dijela.

Sva predavanja su bila odlična, lijepo je biti na predavanjima kad možeš vidjeti na predavačima da vole i uživaju u tome što rade te da imaju veliku volju prenijeti svoje znanje. Ali od svih ipak bi bilo dobro posebno izdvojiti Microblink i Photomath, predavanjima su skroz drukčije pristupili te dali neku drugu sliku, a njihovi predavači bili su vrlo vješti i iskusni govornici.

SPONZORI

GENERALNI

ZLATNI

SREBRNI

BRONČANI