VRIJEME ODRŽAVANJA

Radionica se održava od 6. do 20. ožujka 2023. godine.

MJESTO ODRŽAVANJA

Prostorije Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

BROJ SUDIONIKA

Prijave su još u tijeku

RASPORED RADIONICE

Uskoro.

OPĆENITO O RADIONICI

FrontEd je besplatna stručna radionica studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja je trajala dva tjedna i sudionici dobili priliku proširiti svoje znanje o web developmentu. Radionica se 2021. godine održala prvi puta i stekla veliku popularnost među studentima i zadobila rekordan broj prijava pa smo odlučili udovoljiti afinitetima studenata i ponovno ju organizirati.

Uzevši u obzir uspjeh prošlogodišnjeg izdanja radionice koje je nagrađeno Rektorovom nagradom što nam je bilo izrazito teško nadmašiti, odlučili smo uvesti neke novosti i tematski je prošiti na backend područje.  Također, bili smo prvi koji su radili intervjue sa firmama partnerima koje možete naći na našem instagram profilu.

KONCEPT RADIONICE

Radionica se sastoji od dva dijela – predavanja o raznim temama iz svijeta frontend i backend programiranja, a posljednji vikend radionice studenti imaju priliku testirati stečeno znanje na 24-satnom hackathonu.

Predavanja se održavaju radnim danima u poslijepodnevnim satima na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Uz profesore s FER-a, u redove predavača uvrstili smo i vrsne stručnjake iz firmi partnera koje su našim polaznicima prenijeli najnovije trendove.

HACKATHON

Priču će, zaokružiti 24-satni Hackathon u suorganizaciji sa Spanom. Najbolja tri tima osvojit će i zaslužene nagrade.

Hackathon prvo mjesto

Hackathon drugo mjesto

Hackathon treće mjesto

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Iris je studentica treće godine elektrotehnike na FER-u te se motivirana svim prilikama za stjecanjem znanja sa zadovoljstvom prijavila na poziciju glavnog koordinatora. Njezina konstantna želja da poboljša sebe i ono na čemu radi čine je idealnom za glavnu koordinatoricu. U EESTEC je došla prošle godine, te je u međuvremenu postala dio fr i grant tima po čemu se vidi da Iris odlično organizira vrijeme jer uz fakultet i EESTEC također se i aktivno bavi sviranjem klavira što mogu potvrditi i njeni susjedi. Kada ona ne radi najčešće provodi duge sate šetajući po gradu ili doma sa svojim mačkom Dumom. No, Iris ne voli samo mačke nego sve životinje. Mana joj je da se ne snalazi u prostoru baš najbolje, no to nadoknađuje svojom organiziranošću zbog koje ne sumnjamo da je ova radionica u sigurnim rukama uz Iris te joj ovim putem želimo svu sreću!

Josip je student 2. godine FER-a, smjera računarstvo 🧑‍💻. U Eestec-u je od ove akademske godine te očito ne propušta priliku za proširivanjem svojih vidika koje mu udruga nudi. Pored njega nikad vam neće biti dosadno. Naš Josip odiše energijom kao elektrana ⚡ Ne vjerujete nam? Nabrojimo samo par stvari kojima se Josip bavi. Osim što studira, voli jako sportove i aktivan život. Inače se bavi street workout-om, košarkom, nogometom, ide u teretanu itd.🏋️ Još nam ne vjerujete? Osim što je aktivan u Eestec-u, Josip inače jako voli učiti te trenutno uči španjolski i arapski jezik 😱 Zadnju sumnju ćemo vam lako maknuti činjenicom da se Josip, pored svega, bavi i shuffle plesom 🕺 Kao i svakom studentu, izlasci mu nisu strana stvar te se voli družiti sa svojim prijateljima i na party-e ići barem jednom u tjednu kako bi održao svoju socijalnu bateriju punom 🔋 Pored party izlazaka, Josip voli izaći iz komfor zone te se zbog toga i prijavio na poziciju PR koordinatora koja mu je super legla. Kako sve ovo uspjeva jedna osoba u danu koji traje samo 24 sata?! Josip bi vam rekao: "Dobra organizacija vremena je ključna! " 🕛

Marin je treća godina studija računarstva na FER-u. Osim toga, radi kao frontE(n)d😜 developer pa zato i ne čudi da je baš on idealan za organizaciju ove radionice! Živi u Velikoj Gorici, što znači da su mu ZET-ovi autobusi svakodnevno najgori neprijatelji. 🚌🫤 U slobodno vrijeme voli igrati društvene igre🎲(samo kad on pobjeđuje) ili šetati s prijateljima, a nekad ga uspiju nagovoriti da ode u izlazak.🪩 Ponekad uhvati vremena pa uživa u kuhanju. 🍳👨‍🍳 EESTEC-u se pridružio prije godinu dana kao član FR💸 i IT🖥️ tima gdje je odmah dobio poseban nadimak El Chapo.😎 Bez brige, ništa nezakonito se ne krije iza ovog nadimka. Mislimo da je sličnost uočljiva i preko fotografije!😁 Za organizatora radionice prijavio se zato što ga i samoga zanima tema web developmenta pa je ovo bila idealna prilika se da izađe iz komfor zone. Kao što sam kaže, najbolje je iskoristiti korisne prilike koje ti se pruže u životu, iako nisi siguran jesi li spreman na takav pothvat. Najvažnije je zanemariti vlastite nesigurnosti i zakoračiti u nepoznato!😃

GALERIJA 2022.

ISKUSTVA SUDIONIKA NA RADIONICI

Ovaj komentar iskoristit ću za pohvaliti još jednom organizatore (te sve zaslužne za organizaciju). Iako vas hvale na sva zvona, u potpunosti ste zaslužili. Napravili ste puno kvalitetnog posla, stekli puno znanja i iskustva, uljepšali studiranje brojnim studentima, tvrtkama približili stavove studenata… Najvažnije od svega međusobno ste se zbližili, upoznali još puno ljudi, ostvarili uspomene za cijeli život te postali bolji vi, budite ponosni.
Svaka čast i samo tako nastavite!

Stvarno super projekt, koji se od prošle godine, dignuo još za bar dvije stepenice. Hackaton je bio na nivou organizacije da nemam riječi. Definitivno ću preporučiti i sljedeća izdanja prijateljima! 🙂

Zadatak je bio super, ostavljeno je dovoljno prostora za vlastite interpretacije te smo tako mogli dobiti puno različitih rješenja, a i upotrijebiti malo vlastite kreativnosti. Bio je jako lijepo rješiv u 24 sata(za one koji su znali, ups :)), a opet nije bio pretjerano lagan, ukratko, dobro je prilagođen polaznicima radionice ovakvog tipa. Obzirom da smo mi ekipa gdje su bili brojniji ljubitelji backenda, zadatak je malo više bio orijentiran prema frontendu.
Što se tiče mentora, ma za poželit’. Bili su na raspolaganju cijelo vrijeme te uvijek spremni pomoći, a kad ni oni sami ne bi znali kako spasiti napravljeno, stajali bi pored i navijali da ipak uspijemo izvući neki zaključak.

Najdraže mi je bilo predavanje CROZ-a koji je uzeo jako individualistički pristup i stavio nas u sitne grupice koju osoba vodi kroz cijeli kôd projekta. Vidjeti sve dijelove backenda i što točno koji dio radi je super, ali stvarno mi je drago što za svaki dio je trebalo malo “nadograditi” prema uputama TODO komentara gdje se odmah i vidi primjena svakog dijela.

Sva predavanja su bila odlična, lijepo je biti na predavanjima kad možeš vidjeti na predavačima da vole i uživaju u tome što rade te da imaju veliku volju prenijeti svoje znanje. Ali od svih ipak bi bilo dobro posebno izdvojiti Microblink i Photomath, predavanjima su skroz drukčije pristupili te dali neku drugu sliku, a njihovi predavači bili su vrlo vješti i iskusni govornici.

PARTNERI

PLATINUM

ZLATNI

BRONČANI