GlobalLogic, partner radionice Workshop on Embedded Systems

  • Intervju s Joškom Roguljem, Programskim direktorom u GlobalLogic Hrvatska

    "Ne treba ulaziti površno u materiju i postaviti si previše ciljeva ili područja na koja se fokusira. Dovoljno je da studenti imaju jedan ili dva fokusa, bilo da je to programski jezik ili industrijsko područje, i pokušaju što više naučiti u tim okvirima. "

Za početak, možete li predstaviti svoju tvrtku? Kako ste nastali i čime se bavite?

GlobalLogic je osnovan 2000. godine sa sjedištem u Silicijskoj dolini u Kaliforniji u SAD-u. U Zagrebu tvrtka postoji od 2010., a od 2015. godine pod brandom GlobalLogic.

Tvrtka posluje u najbrže rastućem području razvoja softvera - Product Engineering R&D - u okviru čega pomažemo u transformaciji najuspješnijih svjetskih kompanija. U okviru digitalne transformacije pomažemo biznisima da redefiniraju koncept poslovanja - što rade, s kim rade i na koji način rade - a nakon toga im pomažemo u odabiru i implementaciji odgovarajućih tehnoloških rješenja koja će podržati novi poslovni model.

Svoje usluge pružamo raznim industrijama, a ponajviše hi-tech, komunikacijama i medijima, medicinskoj tehnologiji, automobilskoj industriji, industriji poluvodiča i maloprodaji. Kompanija ima više od 280 klijenata širom svijeta, među kojima su neki od najpoznatijih na svijetu, primjerice: Adobe, Ericsson, Fox, HP, LA Galaxy, Oracle, Qualcomm, Panasonic, Samsung, Sprint, The Economist, Volvo, Zappos i mnogi drugi.

Koliko imate zaposlenih i koliki je prosjek starosti zaposlenih?

GlobalLogic Hrvatska je dio globalnog sustava koji u 14 zemalja na 4 kontinenta ima oko 14.000 zaposlenih. U Hrvatskoj ima gotovo 100 zaposlenih, no broj zaposlenih u posljednjih pola godine značajno raste i nastavit će rasti s obzirom na nove projekte na kojima trenutačno radimo.

Htio bih ovdje naglasiti da u GlobalLogicu općenito njegujemo različitost. To se, naravno, odnosi i na dob, pa imamo sličan broj zaposlenika s više od 10 ili 20 godina radnog iskustva kao i onih mlađih.

"GlobalLogic posluje u 14 zemalja i ima oko 14.000 zaposlenih. U Hrvatskoj je 100 zaposlenih i broj zaposlenih značajno raste."

Kakve zaposlenike tražite, koje osnovno znanje i vještine moraju imati?

Zapošljavamo u svim sektorima kompanije, no trenutačno smo najviše orijentirani na zapošljavanje iskusnih softverskih inženjera. No, zapošljavamo i mlade koji se tek žele prvi put uhvatiti u koštac s ovakvim poslom.

Konkretnije, tražimo C/C++ razvojne inženjere te stručnjake za testiranje i integraciju programskih rješenja, koji će se pridružiti našem osnovnom timu stručnjaka za automobilsku industriju. Isto tako, tražimo i Java (Spring framework) i Javascript developere te softverske arhitekte.

Dajemo šansu mladima koji su netom završili fakultet i smatramo da je GlobalLogic izvrsno mjesto za sve one željne stjecanja novih znanja u ovoj industriji koja pruža neograničene mogućnosti daljnjeg profesionalnog razvoja. Tražimo ljude koji su entuzijastični, sami pomiču granice i žele biti dio promjene u velikim sustavima na globalnoj razini.

Zapošljavate li studente, kakvi su uvjeti rada za njih? Organizirate li studentske prakse?

Stalno širimo projektne timove i pridružuju nam se stručnjaci s različitim iskustvom i kompetencijama. Zapošljavamo i studente, odnosno osobe koje su netom završile fakultet ili imaju jednu ili dvije godine radnog iskustva.

Ako se uspoređujemo s tržištem, možemo reći da nudimo konkurentne uvjete za mlade osobe, od početne plaće do uvjeta rada, koji podrazumijevaju fleksibilnost, opuštenu atmosferu, edukaciju, bonuse za uspješno realizirane projekte te razne pogodnosti koje uključuju zabavno-sportske sadržaje.

No, čini mi se da bi mladim ljudima posebno primamljiva trebala biti mogućnost razvijanja u industrijama budućnosti te rad u stabilnom i velikom sustavu koji kontinuirano radi na novim projektima razvoja koji doslovno mijenjaju svijet oko nas.

Redovito organiziramo studentske prakse, tako da se studenti mogu prijaviti preko FER-ovog ili FERIT-ovog sustava ili nam direktno poslati mail na careers-hr@globallogic.com

"U GlobalLogicu dobivate mogućnost razvijanja u industrijama budućnosti, npr. automobilskoj industriji, medicinskoj tehnologiji ili hi-tech te rad na novim projektima razvoja koji doslovno mijenjaju svijet oko nas."

Imate li savjet čemu bi se studenti trebali više posvetiti? Koja im znanja i vještine najviše nedostaju kada dolaze kod vas?

Prvi i osnovni savjet koji bih dao studentima je da rade ono što vole. Jedino tako će osjećati potpuno zadovoljstvo na radnom mjestu.
Vještine koje su nam zanimljive kod potencijalnih kandidata su svakako C/C++ te strast prema Embedded sustavima. Bilo koje iskustvo koje student prikupi tijekom studija, bilo da se radi o pravim komercijalnim projektima ili o privatnom „kućnom“ projektu, je dobrodošlo. Tako da bi naša sugestija bila – Budite aktivni, bavite se onime što volite i nemojte se bojati to i pokazati.

Što se tiče GlobalLogica, velika prednost za svakog studenta koji se želi zaposliti kod nas bila bi poznavanje procesa, alata i tehnologija u automobilskoj industriji. Razvoj u takvoj okolini ima svoje specifičnosti s obzirom da je potrebno pratiti određene procese, a programski kod mora biti napravljen i kontroliran prema određenim standardima.

Svjesni smo da su trenutačno rijetki studenti koji imaju takvo predznanje jer im komercijalni alati nisu dostupni. Upravo zato namjeravamo ubuduće raditi na dostupnosti softvera kao što je npr. AUTOSAR u sklopu određenih kolegija na fakultetima.

Inače, mi periodično organiziramo MeetUpe na kojima obrađujemo teme na kojima radimo na dnevnoj bazi. Teme su obrađene na praktičan, a ne čisto teoretski način i svatko se može prijaviti za sudjelovanje.

Upoznajte GlobalLogic u jednominutnom videu

Na vrhu prioriteta svakog zaposlenika je radna atmosfera, kakvi su međuljudski odnosi u vašoj tvrtki?

Zaposlenicima je prepuštena velika fleksibilnost u radu, pa tako sami mogu regulirati svoje vrijeme i ne radi se više od 40 sati tjedno.

U uredu vlada prijateljska i opuštena atmosfera i rekao bih da timovi funkcioniraju odlično. To je uostalom i garancija da uspješno i na vrijeme izvršavamo projekte, pa su klijenti zadovoljni s našim radom.

Koje su mogućnosti napredovanja u Vašoj tvrtki? Kako ste Vi dospjeli na trenutnu poziciju?

Pažljivo se prati rad svakoga zaposlenika, a i ulažemo i u njihovu edukaciju. Primjerice, trenutačno radimo na internom projektu edukacije u standardu AUTOSAR za zaposlenike koji su nedavno završili fakultet kako bi mogli raditi na projektu za jednog inozemnog klijenta.

S obzirom da ciljamo globalno tržište, danas možemo raditi za neku tvrtku u Europi, sutra u SAD-u. Kao dio velike globalne tvrtke radimo iz Hrvatske za cijeli svijet, ali i otvaramo vrata onima koji žele putovati zbog posla ili preći u neku od naših drugih svjetskih lokacija, ako se tamo radi na projektu koji ih zanima.

Za svakog se zaposlenika definira plan razvoja kompetencija. Povećanje plaće i nagrade su regulirane prema uspjehu na projektu.

Ja sam u GlobalLogicu od 2012. godine. Započeo sam kao Embedded developer pri čemu sam imao iskustva u području embeddeda, ali ne vezanom uz autoindustriju. Ubrzo sam dobio priliku raditi na izazovnim i zanimljivim projektima, npr. instrument clusterima i head of display po narudžbi tvrtke Continental za brandove Renault, Peugeot, Audi te Daimler. S vremenom sam dobio više odgovornosti i postao Projektni menadžer, a sada sam Programski direktor odgovoran za cijeli niz projekata za jednu veliku kompaniju u automobilskoj industriji u sklopu čega vodim tim od gotovo 50 ljudi.

Htio bih istaknuti da sam kroz rad u GlobalLogicu dobio brojne stručne kompetencije, ali i one u području menadžmenta, što je u stvari došlo na prirodan način kroz razvoj projekata kao i dolazak novih klijenata. Također, sve navedeno ne bi bilo ostvarivo bez velike podrške svih kolega iz tima s kojima sam radio i s kojima trenutačno radim.

"Iz Hrvatske radimo za cijeli svijet. Najviše smo orijentirani na automobilsku industriju, gdje za jednu svjetski poznatu kompaniju radimo na razvoju programskih rješenja za električna i autonomna vozila."

Možete li reći nešto o trenutnim projektima na kojima radite?

U Zagrebu se radi na inovativnim tehnološkim projektima u području Embedded sustava kao i arhitekturi i dizajnu cloud rješenja za industrijsku automatizaciju, telekomunikacijske sustave naplate te sustave upravljanja mrežom u telekomunikacijama. Najveći broj naših inženjera razvija sustave koristeći C/C ++ tehnologiju i Java framework.

Najviše smo orijentirani na automobilsku industriju, gdje za jednu svjetski poznatu kompaniju radimo na razvoju programskih rješenja za električna i autonomna vozila. Radimo na inovativnim projektima podrške za embedded sustave na AUTOSAR standardu za izradu softvera koji koriste vodeće svjetske kompanije u sektoru automobilske industrije. Trenutno radimo na projektima koji uključuju komunikaciju vozila s okolinom, razvoj sustava za autonomnu vožnju te optimizaciju algoritama za pogon električnih automobila.

Npr. jedan od izazova, koje naši inženjeri rješavaju je sigurnost i pouzdanost automobila budućnosti. Kod vozila u pokretu ne mogu se tolerirati situacije poput pada sustava kakav se ponekad zna dogoditi na osobnom računalu, pa je potrebno naći adekvatno rješenje. To su izazovi kakvi najviše privlače inženjere elektrotehnike ili strojarstva te matematike, ali i sve ostale koji imaju kompetencije sudjelovati u razvoju ovakvih rješenja.

Inače, tvrtka nije orijentirana samo na ovu regiju ili Europu, već radimo za klijente širom svijeta. Zagrebačka lokacija je trenutačno ponajviše orijentirana na automobilsku industriju, no rastom zagrebačke lokacije otvaraju se i mogućnosti rada na drugim projektima iz cijelog spektra industrija u kojima GlobalLogic već globalno posluje.

Što razlikuje vašu tvrtku od konkurenata?

Rekao bih da smo specifični jer spajamo najbolje od start-upa i velikih kompanija. S jedne strane, radna atmosfera je opuštena i poticajna, brže se prepoznaju ideje i reagira na njih. Vrlo slično kao u maloj startup tvrtki što nam je u stvari omogućilo kontinuirani brzi razvoj od samih početaka poslovanja, i to u industrijama koje se brzo mijenjaju. S druge strane, dio smo velikog sustava koji ima osigurane velike projekte na svjetskoj razini.

Rješavanje problema koji izravno utječu na svakodnevicu, spašavaju živote i imovinu, ambiciozni inženjeri doživljavaju primamljivim izazovom. Također, u manjim tvrtkama koje tek razvijaju svoj proizvod, posao zna biti izrazito stresan jer je puno faktora u igri koji mogu utjecati na opstojnost proizvoda na tržištu.

Mi radimo na proizvodima koji će se ugrađivati u automobile diljem svijeta. Primjerice, programska podrška našeg partnera ugrađena je u više od milijardu uređaja u više od 90 milijuna vozila. Nudi inovativna rješenja za povezivanje vozila u sve oblike mobilnih i računalnih mreža, podršku vozaču pri upravljanju i naprednom korištenju mogućnosti modernih vozila, pruža sigurnost vozilu i putnicima te unapređuje njegove tehnološke karakteristike. Vrlo je zanimljivo sudjelovati na takvim projektima.

Što vam je bitno kod studentskih projekata koje odlučite podržati?

Izrazito nam je bitno da se radi o najnovijim tehnologijama. Od tema se fokusiramo na AUTOSAR i IoT, a ideja je svakim novim projektom tvrtku izbaciti iz zone komfora, odnosno ići u smjeru razvoja iz kojeg ćemo i mi i studenti nešto novo zajednički naučiti. To je inače i način rada u GlobalLogicu, potičemo zaposlenike da učimo na novim projektima i prihvaćamo izazove i nova rješenja, a u manjoj mjeri smo orijentirani da im govorimo na koji način to da naprave.

Na kraju, što imate za poručiti studentima koji tek izlaze na tržište rada? Imate li savjet za njih?

Pa, izdvojio bih tri stvari koje smatram izrazito važnima. Prvo, da prate trendove u industriji koja ih zanima i u kojoj vide mogućnosti za razvoj. Drugo bi bilo da ne ulaze površno u materiju i postave si previše ciljeva ili područja na koja se fokusiraju. Dovoljno je da imaju jedan ili dva fokusa, bilo da je to programski jezik ili industrijsko područje, i pokušaju što više naučiti u tim okvirima.

Naposljetku, neka si daju vremena. Ništa se ne događa odjednom. Trebali bi raditi na svojim ciljevima neko vrijeme kako bi ovladali područjem i stekli set kompetencija koje će im onda biti od koristi u daljnjem razvoju karijere.