Intervju s tvrtkom Mercury Processing Services International

  • Saša Ilić, Head of IT Infrastructure

    "Važnije je staviti naglasak na okolinu u kojoj će čovjek moći koristiti svoj potencijal i dalje osobno napredovati, a ne toliko na neke financijske uvjete. Osim toga, na neke stvari je zaista i teško staviti cijenu – ići na posao, a nemati osjećaj da se ide na posao je neprocjenjivo."

Za početak, možete li predstaviti svoju tvrtku? Kako ste nastali i čime se bavite?

Mercury Processing Services International je pružatelj rješenja za plaćanje, posvećen razvoju i upravljanju platnog poslovanja na međunarodnoj razini. Globalna smo kompanija sa dva pravna entiteta smještena u Hrvatskoj i Sloveniji. Pružamo usluge klijentima iz financijskog i bankarskog sektora u Srednjoj i Istočnoj Europi, Bliskom Istoku i Sjevernoj Africi. Naš je posao osigurati da se platni promet neometano odvija 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Govoreći kroz brojke:
  • Obrađujemo 87 transakcija u sekundi za vrijeme najvećeg prometa
  • Imamo tim s više od 400 zaposlenih
  • Upravljamo podacima o vlasnicima kartica za 5,6 milijuna računa širom svijeta
  • Prosječno obrađujemo 1,8 milijuna transakcija dnevno, odnosno 560 milijuna godišnje

Pored toga, pioniri smo u uvođenju digitalnih rješenja poput Mobile Walleta i Google Paya. Naša priča tu ne staje, uvijek idemo korak dalje, samo čekajte… ili nam se pridružite!

Koliko imate zaposlenih i koliki je prosjek starosti zaposlenih?

Mercury PSI je u travnju 2019. imao ukupno 425 djelatnika na lokacijama u Zagrebu, Ljubljani Kopru. Pored toga, zapošljavamo i 22 studenta. Prosjek godina starosti je oko 39 godina. Pri tome ima jedna zanimljivost, prosječna doba ima tendenciju rasta, odnosno zaposlenici stare zajedno s nama 🙂

Kakve zaposlenike tražite, koje osnovno znanje i vještine moraju imati?

Vještine i znanja ovise o odjelima, odnosno radnim mjestima. Međutim, Mercury PSI kao IT kompanija uglavnom zapošljava osobe koje posjeduju određene IT kompetencije, poput iskustva u .NET i Java programskom jeziku, bazama podataka, DevOps,..

Radno iskustvo nam najčešće nije uvjet. Naša industrija, a samim time i sustavi su kompleksni i specifični, tako da i osobe s određenim radnim iskustvom imaju dosta toga za naučiti. Stoga su nam važni i kriteriji poput: kako se osoba uklapa u našu kulturu, kako pristupa poslu, te da je spremna na daljnji razvoj i usavršavanje, bilo osobno bilo profesionalno.

Zapošljavate li studente, kakvi su uvjeti rada za njih? Organizirate li studentske prakse?

Trenutno je u Mercury PSI zaposleno 22 studenata, s različitih fakulteta – FER, TVZ, FOI, Algebra, EFZG, i slično. Kada zapošljavamo studente, gotovo uvijek nastojimo dugoročno razmišljati. U kompaniji već sada imamo nekoliko primjera gdje su kolege odradile praksu, ostale i dalje raditi kao studenti, a po završetku studija su i službeno postali Mercury-anci. Pri tome želimo naglasiti da generalno ne radimo razliku između zaposlenika i studenata. Naravno, obzirom na fakultetske obveze, ne očekujemo full-time angažman, i tu smo vrlo fleksibilni. Fakultet je važna stavka u životu, te pokušavamo izaći u susret koliko god je to moguće.
Od svakog zaposlenika, pa tako i studenata očekujemo odgovornost, savjesnost i volju za učenjem, a sve ostalo ćemo im mi pružiti. Uključujemo ih u svakodnevnu komunikaciju i zadatke, edukacije i interne prijenose znanja. Za nas, studenti nisu tu kako bi radili 'pomoćne' poslove, svatko od njih ima svoju ulogu, a sukladno tome i odgovornosti.

Možete li nam reći nešto o sebi, kako to da ste se odlučili studirati na FER-u?

Odlučio sam se prvenstveno zbog utjecaja okoline i nastupa profesora u srednjoj školi koji su me vrlo sugestivno ispitivali na koji ću faks – „Ti ćeš sigurno na FER?“ Razmišljajući sada o tome ne znam čime sam odao dojam da mi je FER predodređen, ali nadam se da je to bilo uglavnom zbog toga što su mi prirodne znanosti, pogotovo matematika, išle prilično glatko.

Kada sam upisivao faks, stručna znanja koja su se ovdje stjecala su naravno i tada bila vrlo popularna i nudila širok spektar potencijalnih poslova. Dakle, držao sam sve opcije otvorenima doslovno do mature, i onda odlučio da ću se prijaviti samo na FER. Kako sam bio pun sebe (znanja matematike i fizike) otišao sam na prijemni ispit bez ikakve pripreme. Panika je nastupila čim je vrijeme krenulo i kad sam shvatio da ipak to nije samo još jedan test. Na kraju sam bio iznad crte, ali jedva. I danas dobro pamtim taj dan iščekivanja rezultata. Ako sam tada nešto naučio, to je da je rezervni plan uvijek potreban...

Možete li nam opisati svoj profesionalni put i kako ste došli do trenutne pozicije?

Kao student 3. godine počeo sam raditi na FER-u u Laboratoriju za Signale i Sustave, s fokusom na informacijsku sigurnost. Studentski posao je potrajao sve do kraja studiranja kad sam ostao raditi na FER-u kao zavodski suradnik. Akademska okolina, barem ona kako sam ju ja poznavao, ne nudi izdašne financijske uvjete. Međutim, nudi izvrsnu okolinu za usavršavanje, učenje i osobni napredak. To mi je bila računica – uz dobre mentore pohvatati što više iskustva pa ću kroz vrijeme naći svoje mjesto.

To vrijeme se pokazalo kao prilično kratko jer je ekipa odlučila pokrenuti privatni posao i pozvati me da se zaposlim kod njih. Moja „karijera“ na FER-u trajala je svega 6 mjeseci. Nakon toga uslijedile su 4 godine bavljenja isključivo informacijskom sigurnošću u tada malenoj privatnoj firmi (Infigo IS). Sad sam već 10 godina u Mercury PSI, gdje sam inicijalno došao kao Security Officer.

Nakon 5 godina tog posla, sam promijenio odjel i otišao u IT kao netko tko će unutar naše organizacije pokušati urediti upravljanje podacima. Fast forward još 2 godine i ukazala se prilika za trenutnom pozicijom.

Što vas u vašem radu najviše motivira?

Rad s (pozitivnim) ljudima. Da mi je ovo netko rekao prije par godina nisam siguran da bih vjerovao, ali na trenutnoj poziciji je upravo dimenzija suradnje, zajedničkog napretka i osjećaja pripadnosti ta koje me definitivno najviše motivira. Da, bitno je da to što radimo ima smisla i da vidimo rezultate svog rada, ali je od „što“ meni osobno važnije „kako“ radimo.

Imate li savjet čemu bi se studenti trebali više posvetiti? Koja su to znanja i vještine koje im najviše nedostaju kada dolaze kod vas?

Što se tiče osnovnih stručnih znanja tu nema posebnog savjeta, svatko od nas može završiti u branši koja ima specifične potrebe. Treba pratiti svoje interese, graditi svoju stručnost na tim temeljima, i pokušati naravno naći okolinu gdje će ovo biti maksimalno iskorišteno. Čak i tada je gotovo sigurno da će biti potrebno dodatno učiti i prilagoditi se, jer malo toga iznutra izgleda ispolirano kako se to možda čini izvana.

Što se tiče vještina, na prvom mjestu je komunikacija, a vrlo blizu su prezentacijske i organizacijske sposobnosti. Ovo je univerzalno i svakome olakšava snalaženje i napredak u poslovnom okruženju, te je u isto vrijeme vrlo korisno svakom poslodavcu, na svakoj poziciji. U moje vrijeme studiranja na FER-u je možda i bio koji izborni predmet koji bi omogućio rad na ovim vještinama, danas je to možda drugačije, ali i dalje se radi o osobnom ulaganju čak i mimo nastavnog programa.

Možete li reći nešto o trenutnim projektima na kojima radite?

Mogu izdvojiti migraciju oba naša data centra na nove lokacije. Apsolutno svi servisi koje imamo, do kraja godine moraju naći mjesto u novim data centrima, što je posebno izazovno obzirom da usluge koje nudimo rade 24/7. Za slikovitu usporedbu znamo reći da je ovo poput promjene guma na vozilu koje ne staje. Više o migraciji može se saznati kroz video: https://vimeo.com/320751560.

Postavljamo kompletno novo mrežno okruženje koristeći nove tehnologije (Software Defined Network), te sve hardverske platforme i infrastrukturne servise koji će potom postepeno u valovima prihvatiti sve aplikacije. Radi se o projektu koji je jedan od top prioriteta za cijelu organizaciju, a u istu vrijeme je sva ekipa koja radi na ovome vrlo motivirana već činjenicom da imaju prilike dati svoj doprinos novom dizajnu koristeći najnovije ICT trendove i produkte.

Osim toga, spomenuo bih i izgradnju okoline za novo tržište i novog velikog klijenta, čime to postaje deseta zemlja u kojoj smo na neki način prisutni. Još jedan internacionalni projekt sa svojim setom izazova i uzbuđenja, te prilika za nova iskustva.

Što razlikuje vašu tvrtku od konkurenata?

Gledajući iz perspektive Mercury PSI kao poslodavca, naša najveća razlika su naši djelatnici i kultura koji zajedno njegujemo. Temeljna načela kojima se vodimo su: Be Better, Be Positive, Be Useful.

Uvijek se trudimo otići korak dalje, naučiti i savladati nešto novo, optimizirati, pojednostaviti. Poslu pristupamo savjesno i odgovorno. Naši sustavi moraju uvijek biti 100% dostupni, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. I sve to odličnu radnu atmosferu i različite benefite poput fleksibilnog radnog vremena, mogućnosti rada od kuće, carpooling i bike sharing programa, palačinke petkom i mnoštvo drugih.

Što vam je bitno kod studentskih projekata koje odlučite podržati?

Kako bi podržali neki projekt važno nam je da studenti koji sudjeluju u projektu dobiju nešto od nas i od samog projekta. Sukladno tome, najčešće podržavamo projekte koji se mogu povezati s našim područjem ekspertnosti. Volimo dijeliti znanje, kako interno tako i prema van. Naši djelatnici se vrlo rado uključuju u različite konferencije, predavanja, radionice,.. A Mercury PSI ih svakako podupire u tome.

Na kraju, što imate za poručiti studentima koji tek izlaze na tržište rada? Imate li savjet za njih?

Prvi savjet, sigurno vrlo nepopularan, je da treba biti strpljiv. Ako je netko u mogućnosti, definitivno je važnije staviti naglasak na okolinu u kojoj će čovjek moći koristiti svoj potencijal i dalje osobno napredovati, a ne toliko na neke financijske uvjete. Osim toga, na neke stvari je zaista i teško staviti cijenu – ići na posao, a nemati osjećaj da se ide na posao je neprocjenjivo.

Prilikom izlaska na tržište rada treba pratiti svoju strast oko nekog područja, i ne bojati se pokazati to. To je ono što će kod mlađih i neiskusnih kandidata prvo privući poslodavce. Osim toga, igrati na kartu dobrih i širokih temelja na kojima se može kvalitetno graditi.