ŠTO JE PLC+ RADIONICA?

SIM(P)ATIC PLC+ je besplatna stručna radionica u organizaciji studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja će mladim i perspektivnim budućim inženjerima pružiti detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri susreću u industrijskoj automatizaciji. Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programirljivim logičkim kontrolerima (PLC) te pruža mogućnost usavršavanja istih na praktičnom zadatku, u svrhu što bolje pripreme za rad u stvarnoj okolini. U suradnju na ovom projektu uključeni su Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju (ZESA) te Zavod za automatiku i računalno inženjerstvo (ZARI) s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu. Realizacija ove radionice ne bi bila moguća niti bez glavnog partnera Siemensa. PLC+ radionica već posljednje 3 godine obuhvaća Adria regiju, odnosno osim Hrvatske i Sloveniju i Srbiju. Radionica će se paralelno odvijati u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu. SIM(P)ATIC PLC+ radionica organizirana je u dva kruga, gdje organizaciju u prvom krugu radionice preuzimaju lokalne uprave EESTEC-a u Beogradu i Zagrebu te IEEE u Ljubljani u suradnji s lokalnim Siemensom i matičnim fakultetom.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Prijaviti se mogu svi studenti diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji imaju iskustvo rada s PLC-ovima i / ili završen kolegij Praktikum automatizacije. Dozvoljena je, naravno, prijava i studentima preddiplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva kao i studentima svih godina TVZ-a i FSB-a koji imaju neka iskustva u radu s PLC-ovima. Na radionicu će biti primljeno 30 studenata.

Važni datumi

 • 22.3. - 30.3.

  Otvorene prijave za radionicu.
  Kraj prijava je 30.3. u 23:59

 • 3.4. - 9.4.

  Prvi dio lokalnog dijela radionice: predavanja.

 • 10.4. - 15.4.

  Drugi dio lokalnog dijela radionice: rješavanje praktičnog zadatka.
  Zadatke će biti potrebno predati do 15.4. u 23:59

 • 17.5.

  Regionalno finale u Zagrebu.

KOJE NAGRADE VAS OČEKUJU?

Dva (2) najbolja tima iz Hrvatske plasiraju se u regionalno finale koje se ove godine održava u Zagrebu 17.5.2019. Najbolji tim iz Hrvatske bit će nagrađen dvotjednom studentskom praksom u Siemensu i stručnim putovanjem na jednu od Siemensovih lokacija. Ukupni pobjednički tim radionice osvaja titulu najboljeg tima u Adria regiji kao i glavnu nagradu iPad (3x, svaki član tima dobiva). Sve novosti vezane za ovogodišnju SIM(P)ATIC PLC+ radionicu možete pratiti i na našoj Facebook stranici.
Više o sim(p)atic radionici

ORGANIZACIJSKI ODBOR

SPONZORI