Unska 3, Zagreb
ssa@eestec-zg.hr

GO SOFT OR GO HOME

Besplatna studentska radionica o mekim vještinama

UKRATKO

Zašto se prijaviti na Soft Skills Academy?

Posljednjih godina sve više raste globalna svijest važnosti mekih vještina, kako u svakodnevnom, tako i u poslovnom životu. SSA je trodnevna radionica na temu mekih vještina. Sadrži predavanja i interaktivne treninge s ciljem unapređivanja vještina na području međuljudskih odnosa, s naglaskom na poslovne odnose, koje se ne mogu steći na fakultetu, a neophodne su u profesionalnom životu. Upravo su te vještine presudne za oblikovanje kvalitetnih, samosvjesnih mladih lidera te za stvaranje ugodne, produktivne i radne atmosfere.Posljednjih godina sve više raste globalna svijest važnosti mekih vještina, kako u svakodnevnom, tako i u poslovnom životu.

PRIJAVI SE

Osnovni podaci za Soft Skills Academy

KADA?

Prijave do 6.12.2019.
Radionica traje od 13. do 15.12.2019.

TKO DRŽI TRENINGE?

Certificirani EESTEC treneri i treneri iz industrije

GDJE?

Fakultet elektrotehnike i računarstva
Unska 3, Zagreb

ZA KOGA?

Za sve studente koji imaju želju za napretkom

SELF MANAGEMENT grupa

Tko sam ja?

U današnje doba moderne tehnologije zaboravljamo uživati u trenutku, bez konstantnog provjeravanja mobitela, te bi se čak moglo reći da gubimo sami sebe u tom virtualnom i nerealnom svijetu društvenih mreža. Ova će vas radionica pokušati osvijestiti o važnosti življenja u sadašnjosti, biranju prioriteta, otkrivanju vlastitih vrijednosti i sposobnosti te kako iste usmjeriti u najboljem mogućem smjeru.

Kreativnost

Kreativnost je mentalni proces koji uključuju stvaranje novih ideja, pojmova, ili rješenja problema, ili novih poveznica između postojećih ideja ili pojmova. Alternativno i svakodnevno mišljenje pojma kreativnosti jest jednostavno – stvaranje nečeg novog.

Upravljanje vremenom

Vrijeme je ključni čimbenik uspjeha. Upravljanje vremenom je vještina koja je usmjerena na uštedu i racionalnu uporabu vremena, resursa koji ne možemo kupiti niti posuditi. Omogućit će polaznicima da nauče o važnosti planiranja ciljeva, postavljanja prioriteta i korištenja vremena.

Emocionalna inteligencija

Emocije mogu biti pozitivne, ali postoje i one negativne, kojih se često pribojavamo i pokušamo ih potisnuti, izbjeći ili ignorirati pod svaku cijenu. Međutim, ova radionica nas poučava kako da kontroliramo i prihvatimo svoje emocije te se suočimo s nastalim preprekama i problemima jer iz svakog od njih, makar suočavanje bilo bolno, možemo podosta naučiti i izvući važne pouke za budućnost.

Načini razmišljanja

Najbitniji su segmenti uspjeha trud i predanost onome čime se bavimo. Nijedan problem nije nerješiv ako mu posvetimo dovoljno pažnje te je ključno oteti se uvjerenju da nismo dovoljno dobri u nečemu. Također, bitno je znati se nositi s neuspjehom i učiti na vlastitim pogreškama u svrhu poboljšanja svoga djelovanja u budućnosti.

Prezentacijske vještine

Vještinu prezentiranja teško je, ako ne i nemoguće naučiti iz knjige. Neki od nas su prirodno nadareni za prezentiranje, a za neke je to veliki izazov. U svakom slučaju, kao i za druge vještine talent je samo dio onoga što prezentator može pokazati, ostatak leži u trudu, ponavljanju te kontinuiranom usavršavanju i učenju.

Vještine komuniciranja

Komunikacijske vještine su iznimno bitne u današnjem poslovnom svijetu. Sigurni smo kako ne postoji uspješna osoba koja kvalitetno ne barata javnim nastupom. Biti uspješan znači kvalitetno i suvereno predstaviti svoju ideju svijetu. To je moguće samo na način da vješto upotrebljavaš svoje komunikacijske vještine, odnosno da vladaš svojim javnim nastupom.

LEADERSHIP grupa

Creating and delivering your persuasive presentation

On this training the key content will be about: Planning and Preparing, Core skills (Questioning and Listening, Features and Benefits, Customer Needs and Objections Handling) and Persuasive Selling. On each step, the students will role play their own case. 

learn more

Upravljanje konfliktima

Cilj treninga je ukazati na uzroke konflikata te unaprijediti kod polaznika komunikacijske vještine relevantne za upravljanje konfliktnom situacijom. Prezentirati tehnike za uspješno rješavanje konflikta na zadovoljstvo svih uključenih strana. Trening omogućava konstruktivno rješavanje mogućih sukoba i ostvarenje dobrih odnosa i suradnje u okolini kojoj pojedinac djeluje.

learn more

Kreativno riješavanje problema

Odnosi se na kognitivne, strateške i praktične procese pomoću kojih dizajneri razvijaju nove dizajnerske koncepte i proizvode. Trening pospješuje osmišljavanje novih svježih ideja i adekvatnih rješenja, koristeći tehnike kreativnog razmišljanja te poticanje inovativne atmosfere.

learn more

Organizatori

Tena Murk

Glavna organizatorica

“Meke vještine su jednako važne kao i tehničke vještine, bez njih čovjek nije cjelovit i ne može napredovati u svojoj karijeri. Svakim danom te se vještine mogu unaprijediti, no potrebno je znati kako. Soft Skills Academy pružiti će osnovno znanje o upravljanju vremenom, emocionalnoj inteligenciji i vještinama dobrog vođe.
Odlučila sam da ne želim biti samo pasivna sudionica takvih radionica, već želim iskusiti cijeli proces organiziranja jedne. Također, želim se zbližiti s novim osobama i povećati svoj doprinos u EESTEC-u.”

Sara Sičić

Organizator logistike

“Svjesna važnosti komunikacijskih i mekih vještina, ove godine sam se odvažila na ulogu organizatorice Soft Skills Academy. Čast mi je biti organizator i omogućiti studentima rad na vlastitim vještinama i njihovom unaprjeđenju. SSA je radionica kroz koju će studenti savladati rad u timu, poboljšati svoje prezentacijske i organizacijske sposobnosti, a osim toga sklopiti i mnoga nova prijateljstva, što je također cilj radionice.”

Rene Šeša

PR organizator

“Danas, u doba kada je moderna tehnologija postala sastavan dio skoro svakog segmenta našeg života, važnost međuljudske komunikacije još više dolazi do izražaja.
Moj je cilj podići svijest u društvu o važnosti mekih vještina i pružiti ruku svim onim mladim ljudima koji žele ispuniti svoje potencijale i unaprijediti sebe danas, kako bi sutra mogli pripomoći zajednici u što većoj mjeri i na što kvalitetniji način.”

Tomislav Fičko

FR organizator

SSA je jedinstvena radionica jer, uz odlične treninge, sudionicima pruža jedinstven doživljaj zajedništva koji sve prisutne poveže i stvara duga prijateljstva. Osobno sam bio sudionik na protekle dvije radionice i oba puta sam otišao sretan, zadovoljan i pun volje da i dalje radim na sebi. Uz unapređenje vještina poput vođenja tima, držanja prezentacija i upravljanja vremenom, bitno je reći što još ova radionica pruža, a to je veselo druženje sudionika s različitih fakulteta. To je bitno jer nas tjera da izađemo iz svog uobičajenog kruga ljudi i da vidimo kako drugi razmišljaju.

S obzirom da mi je ova radionica puno pomogla u razvoju profesionalnih vještina, ove godine sam se želio pridružiti njenom organizacijskom timu kako bi sljedećoj generaciji polaznika pružili isto pozitivno iskustvo i osjećaj entuzijazma koji je bio prisutan i prijašnjih godina.

Prošlogodišnja iskustva

Što ti se najviše svidjelo na radionici i zašto?

Teme predavanja, motivacija od strane trenera, njihovi vlastiti primjeri, igre prije početka radionice. 

Energija grupe. Motiviranost trenera. Odlično osmišljene radionice. Energizeri – umirali smo od smijeha na svakom.

Jutra. Bila su nekako pozitivna i motivirajuca.

Sve radionice su bile odlične, no posebno su mi se sviđale radionice “Emotional Intelligence” i “Communication”.

Najviše su mi se svidjele interaktivne aktivnosti kao što su prepoznavanje emocija i ona radionica gdje smo radili u parovima kako bi vidjeli koje navike možemo promijeniti i kako dijelovati na to. Također, energizers su bili odlični.

Energizeri su bilo odlicni. Isprva se cini smjesno, ali zapravo odlicno djeluje da se opustis i zabavis! Bas me razveselilo. 

Koji trening smatraš najboljim, a koji najkorisnijim i zašto?

Emotions & beliefs i productivity su mi se cinili najkorisniji treninzi. S tim da je emotions & beliefs bio stvarno odlican i inspirativan. Stvari koje koje su nam rekli najvise su utjecale na mene i ostale mi u pamcenju.

Najboljim treningom smatram “Emotional Intelligence”, a najkorisnijim “Public Speaking”. Ovo prvo zato što je to tema o kojoj se nema prilike baš puno čuti van događaja kao što je SSA i zato što je to tema o kojoj svatko uvijek može naučiti više te zato što je i organizacijski radionica bila vrlo interaktivna i poučna. Ovo drugo zato što je radionica dala najviše konkretnih, praktičnih informacija i savjeta koje se mogu primijeniti u puno različitih situacija.

Habits – jer pokazuje kako svo naučeno znanje do toga možemo staviti u praksu, tj jako dobro povezuje sve teme koje smo do tada radili.

Public speaking. Inace je to prilicno stresna tema, ali Elvis je uspio pomoci svojim treningom i karakterom da razbijemo taj strah od javnog nastupa

Najkorisnijim smatram onaj zadnji trening sa navikama i trening gdje radimo plan tjedna i određujemo si koliko će nam svaka aktivnost trebati vremena te vidjeti kako najbolje provesti slobodno vrijeme. To mi je korisno jer bi htjela sebi omogućiti da dovoljno vremena provedem sa obitelji i prijateljima dok isti taj dan mogu učiti za ispit ili naučiti nešto što me zanima. Također sa navikama, super mi je bilo to što nam je pokazano koliko stvari zapravo utječe na naše navike i koliko toga mi možemo promijeniti kako bi se osjećali bolje.

Svi treninzi su jednako bitni, ne mogu odgovoriti za općenito jer je na osobnoj razini odluka koja radionica doprinosi najviše, odnosno svakome je druga radionica mogla biti ta koja mu je više značila/doprinijela.  

Sponzori

Hvala što ste učinili ovu radionicu mogućom