• Vrijeme održavanja

  Radionica će se održati od 13. do 26. svibnja u popodnevnim satima (16h do 20h).

 • Mjesto održavanja

  Prostorije Fakulteta elektrotehnike i računarstva

 • Broj sudionika

  Na radionicu se prima 30 studenata s interesom u području ugradbenih računalnih sustava.

 • O radionici

  ŠTO JE WES?
  Workshop on Embedded Systems (WES) je besplatna stručna radionica koju organizira studentska udruga EESTEC LC Zagreb. Ovo je četvrto izdanje radionice. Na radionici ćemo se baviti ugradbenim računalnim sustavima koji se nalaze u širokom spektru uređaja, a ovogodišnja tema je ZigBee protokol kao komunikacija među lokalnim čvorovima koji će se koristiti za izradu prototipa pametnog doma. Studenti će se susresti s problematikom s kojom se inženjeri susreću u praksi, nadograditi svoje teorijsko znanje i usavršiti stečeno znanje na praktičnom zadatku kako bi se što bolje spremili za rad u stvarnoj okolini.
 • ŠTO NUDI RADIONICA?
  Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. U prvom tjednu profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i inženjeri iz partnerskih tvrtki će održati predavanja tematskog sadržaja prilagođenog za rješavanje projektnog zadatka, pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji. U praktičnom dijelu studenti će pokušati primijeniti stečena znanja kako bi došli do rješenja zadatka, koji će postaviti ovogodišnji platinum partner radionice – Iskon.

  Zadatak je podijeljen na nekoliko cjelina:
  1. Razumijevanje ZigBee mesh topologije - uz priloženi hardware složiti demo mesh mrežu sa tri komponente (coordinator, router, end node) korištenjem Texas Instruments razvojne okoline.

  2. Korištenje koordinatora ZigBee mreže koje će biti potrebno napisati software koji će komunicirati sa ostatkom ZigBee mreže, očitavati vrijednost nekog demo senzora te očitano poslati na MQTT server.

  3. Razvoj vlastitog ZigBee endpointa - umjesto gotovog demo senzora napraviti vlastiti.

  Svi sudionici će dobiti certifikat o sudjelovanju na radionici koji će biti izvrsna nadopuna životopisu, a najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade.

ISKUSTVA SUDIONIKA RADIONICE

EESTEC RADIONICE U BROJKAMA

ORGANIZACIJSKI ODBOR

 • Dorotea Blagus

  Dorotea Blagus

  Glavni koordinator

  Brucošica sam i vjerovatno najmlađa organizatorica ovakvog tipa radionice do sad. Odmah po dolasku na studij, učlanila sam se u EESTEC i u ovom kratkom periodu upoznala mnoge divne ljude koji su me naučili hrpu stvari i definitivno učinili početak studiranja ljepšim. Za organizatora ove radionice sam se prijavila jer bih i sama voljela jednog dana kročiti u svijet embedded sustava te smatram kako je ovo dobra uvertira u ono što me očekuje, a ujedno i dodatna motivacija za napretkom. Sigurna sam kako će WES studentima pružiti nezaboravno iskustvo te da će steći vještine koje će znatno doprinijeti njihovom profesionalnom razvoju.

 • Martin Čižmešija

  Martin Čižmešija

  FR koordinator

  Kao student druge godine Računarstva na FER-u, odlučio sam se na organizaciju ove radionice kako bih stekao nova iskustva, proširio svoje znanje i upoznao nove i zanimljive ljude. Odlučio sam sudjelovati u organizaciji WES-a jer želim doprinijeti stvaranju radionice za koju znam da će biti dobra i kvalitetna, te na kojoj će studenti moći naučiti nove i zanimljive stvari o temi koja ih zanima.

 • Barbara Mikašek

  Barbara Mikašek

  PR koordinator

  Studentica sam treće godine FER-a, smjera Automatika. Ove akademske godine sam bila PR organizator radionice Data Crunch te sam na njoj puno naučila. Kako bih poboljšala svoje znanje, odlučila sam se ponovno prijaviti kao PR organizator radionice koja mi se činila zanimljivom, a to je bio WES. Nadam se da će se sudionicima WES-a svidjeti radionica koju im pripremamo te da će puno toga naučiti i pritom se i zabaviti. Definitivno potičem sve koje imalo zanima tema ugradbenih sustava da se prijave i obogate svoje znanje i vještine.

 • Dominik Brdar

  Dominik Brdar

  Koordinator za logistiku

  Iako sam tek prva godina na FER-u, brzo sam prepoznao da se najbolje napreduje kroz izazov. Zato mi je drago što imam priliku sudjelovati u organizaciji zanimljive radionice o ugradbenim sustavima i na taj način osim organizacijskih vještina naučiti nešto i o sklapanju hardwera i softwera što me oduvijek interesiralo, a u ovoj radionici radit će se na konkretnim aktualnim rješenjima za smart home pomoću ZigBee tehnologije. Nema ništa bolje nego kad naučeno znanje iskoristiš u praktičnom zadatku, tada ono dobiva vrijednost. Naravno, osim izazova, veseli me upoznavanje novih kolega i druženje u FER-ovskoj atmosferi 🙂 Zato, nemoj puno razmišljati nego se prijavi i ti!

LOKACIJA

PARTNERI