• Vrijeme održavanja

  Radionica će se održati od 13. do 21. prosinca u popodnevnim satima (16-20h).

 • Mjesto održavanja

  Prostorije Fakulteta elektrotehnike i računarstva

 • Broj sudionika

  Na radionicu se prima 30 studenata s interesom u području ugradbenih računalnih sustava.

 • O radionici

  ŠTO JE WES?
  Workshop on Embedded Systems (WES) je besplatna stručna radionica koju organizira studentska udruga EESTEC LC Zagreb. Ovo je šesto izdanje radionice na kojoj ćemo se baviti ugradbenim računalnim sustavima koji se nalaze u širokom spektru uređaja, a ovogodišnja tema je “Projektiranje ugradbenog računalnog sustava pomoću mikrokontrolera i CAD alata”. Studenti će se susresti s problematikom s kojom se inženjeri susreću u praksi, nadograditi svoje teorijsko znanje i usavršiti stečeno znanje na praktičnom zadatku kako bi se što bolje spremili za rad u stvarnoj okolini.
 • ŠTO NUDI RADIONICA?
  Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. U prvom tjednu profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i inženjeri iz partnerskih tvrtki će održati predavanja tematskog sadržaja prilagođenog za rješavanje projektnog zadatka, pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji. U praktičnom dijelu studenti će pokušati primijeniti stečena znanja kako bi došli do rješenja zadatka.

  Zadatak je podijeljen na nekoliko cjelina:

  1. Svaki tim dužan je samostalno osmisliti mini projekt baziran na mikrokontroleru s Wi–Fi modulom i napisati dokumentaciju za isti

  2. Korištenjem integriranog programskog okruženja IDE potrebno je isprogramirati IoT/embedded sustav na mikrokontroleru Croduino Nova i napraviti shemu i PCB pomoću CAD alata

  Svi sudionici će dobiti certifikat o sudjelovanju na radionici koji će biti izvrsna nadopuna životopisu, a najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade.

EESTEC RADIONICE U BROJKAMA

ORGANIZACIJSKI ODBOR

 • Mihael Krilčić

  Mihael Krilčić

  Glavni koordinator

  Student sam 3. godine FER - a, smjer Elektrotehnika. Za organizatora radionice prijavio sam se kako bi naučio nešto o ugradbenim sustavima te naučio kako je to organizirati ozbiljnu radionicu i koordinirati tim ljudi koji sam nedavno upoznao. U kratkom vremenskom roku za izradu radionice naučio sam puno stvari koji će me pratiti kroz život i ujedno stekao razna prijateljstva. Stoga, potičem sve kolege i kolegice da se prijave na radionicu i steknu iskustvo koje će pamtiti cijeli život!

 • Ana Drmić

  Ana Drmić

  FR koordinator

  Studentica sam treće godine računarstva na FER-u. Sudjelovanje u organizaciji WES-a činilo se kao odlična prilika za nadogradnju znanja o ugradbenim računalnim sustavima, a pozicija FR-a savršena za stjecanje sigurnosti i iskustva u komunikaciji s vodećim stručnjacima. Vesele me novi izazovi, rad u timu te razvoj organizacijskih vještina. Pozivam sve zainteresirane da se prijave, obogate svoja znanja i uz to steknu nova poznanstva.

 • Slavena Žilić

  Slavena Žilić

  PR koordinator

  Studentica sam druge godine elektrotehnike na FER-u. Iako sam se učlanila u EESTEC još u drugom semestru, tek sam se odlučila odvažiti za organizaciju WES radionice. Kroz organizaciju radionice svaki dan naučim nešto novo o sebi i o drugima. Pisanje mailova i rad u timu više mi nisu izazov jer sam okružena dobrim i organiziranim ljudima. Smatram da smo dali i još uvijek dajemo sve od sebe da ova inačica radionice bude i najbolja do sada, pa pozivam sve zainteresirane i željne izazova da se prijave, te iskuse i nauče nešto novo.

ISKUSTVA SUDIONIKA RADIONICE

LOKACIJA

PARTNERI

GOLD

ZAHVALE