• Vrijeme održavanja

  Radionica će se održati od 07. do 19. prosinca u popodnevnim satima (16h do 20h).

 • Mjesto održavanja

  Prostorije Fakulteta elektrotehnike i računarstva

 • Broj sudionika

  Na radionicu se prima 30 studenata s interesom u području ugradbenih računalnih sustava.

 • O radionici

  ŠTO JE WES?
  Workshop on Embedded Systems (WES) je besplatna stručna radionica koju organizira studentska udruga EESTEC LC Zagreb. Ovo je peto izdanje radionice na kojoj ćemo se baviti ugradbenim računalnim sustavima koji se nalaze u širokom spektru uređaja, a ovogodišnja tema je “Projektiranje ugradbenog računalnog sustava uz pomoć mikrokontrolera i CAD alata”. Studenti će se susresti s problematikom s kojom se inženjeri susreću u praksi, nadograditi svoje teorijsko znanje i usavršiti stečeno znanje na praktičnom zadatku kako bi se što bolje spremili za rad u stvarnoj okolini.
 • ŠTO NUDI RADIONICA?
  Radionica se sastoji se od dva dijela, teorijskog i praktičnog. U prvom tjednu profesori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i inženjeri iz partnerskih tvrtki će održati predavanja tematskog sadržaja prilagođenog za rješavanje projektnog zadatka, pružiti sudionicima uvid u problematiku rada u industriji te opisati dosadašnje vlastito iskustvo rada u industriji. U praktičnom dijelu studenti će pokušati primijeniti stečena znanja kako bi došli do rješenja zadatka.

  Zadatak je podijeljen na nekoliko cjelina:

  1. Svaki tim dužan je samostalno osmisliti mini projekt baziran na mikrokontroleru s Wi–Fi modulom i napisati dokumentaciju za isti

  2. Korištenjem integriranog programskog okruženja IDE potrebno je isprogramirati IoT/embedded sustav na mikrokontroleru Croduino Nova i napraviti shemu i PCB pomoću CAD alata

  Svi sudionici će dobiti certifikat o sudjelovanju na radionici koji će biti izvrsna nadopuna životopisu, a najuspješnije očekuju i vrijedne nagrade.

EESTEC RADIONICE U BROJKAMA

ORGANIZACIJSKI ODBOR

 • Josip Prpić

  Josip Prpić

  Glavni koordinator

  Student sam 2. godine FER - a, smjer Računarstvo. Prijavio sam se za navedenu pozicija s ciljem da naučim više stvari vezane za ugradbene računalne sustave, a i ono važnije, naučim kako izgleda organizirati ozbiljnu radionicu i koordinirati tim ljudi koji sam nedavno upoznao. U kratkom vremenskom roku za izradu radionice naučio sam puno stvari koji će me pratiti kroz život i ujedno stekao razna prijateljstva. Stoga, potičem sve kolege i kolegice da se prijave na radionicu i steknu iskustvo koje će pamtiti cijeli život!

 • Tea Krišto

  Tea Krišto

  FR koordinator

  Studentica sam druge godine računarstva na FER-u. Sudjelovanje u organizaciji WES-a činilo se kao odlična prilika naučiti nešto novo o ugradbenim računalnim sustavima koji mi nisu toliko bliski, a pozicija FR-a savršena za stjecanje sigurnosti i iskustva u komunikaciji s vodećim stručnjacima. Vesele me novi izazovi, rad u timu te obogaćivanje dosadašnjih organizacijskih vještina. Pozivam sve zainteresirane da se prijave, obogate svoja znanja i uz sve upoznaju nove i zanimljive ljude.

 • Jelena Matečić

  Jelena Matečić

  PR koordinator

  Za PR koordinatora sam se prijavila jer me zanimalo kako funkcionira svijet društvenih mreža te kako dobro baratati s informacijama i iskoristit ih u svoju korist i korist brenda. Radionica se ponudila sama od sebe kao vrlo zanimljiv projekt na kojem bih mogla naučiti puno o stvarima koje me zanimaju i van faksa tako da je bilo prirodno prijaviti se baš na ovu poziciju.

 • Marta Dulibić

  Marta Dulibić

  Koordinator za logistiku

  Kao studentica druge godine Računarstva na FER-u, jako malo toga znam o embedded računalnom svijetu te mi se sudjelovanje u organizaciji WES-a činila kao odlična prilika da proširim svoje znanje, a da uz to upoznam nove i zanimljive ljude. Imam već prethodnog iskustva u organizaciji i veseli me rad u timu. Potičem sve da se prijave jer mislim da će im sudjelovanje na WES-u pružiti nezaboravno iskustvo iz kojeg će izvuci nove korisne vještine, a također i mnoga prijateljstva!

ISKUSTVA SUDIONIKA RADIONICE

LOKACIJA

PARTNERI

GOLD

BRONZE